Președintele Klaus Iohannis a spus, referitor la faptul că mulți părinți sunt afectați de faptul că s-au închis unitățile de învățământ și nu se pot întoarce la serviciu, că există o legislație care le permite acestora să stea acasă, fiind sprijiniți financiar pentru a se ocupa de cei mici.

„Există o legislație în vigoare care permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă. Eu cred că foarte mulți au o problemă cu asta. Dar, pe de altă parte, gândiți-vă ce problemă ar avea dacă și-ar trimite copilul la școală și copilul ar veni bolnav acasă și ar aduce boala în familie. Ar fi mult mai complicat. Având în vedere că există această lege care srpijină și practic și financiar părinții care trebuie să stea cu copiii, își va găsi fiecare familie o soluție proprie, cu speranța că această fază nu va dura prea mult”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că decizia închiderii școlilor se bazează pe faptul că în unitățile de învățământ din România nu se poate menține distanațarea fizică.

„În școlile noastre sunt foarte mulți elevi, deci distanțarea nu se poate realiza în condiții de școală. Sunt școli care lucrează în schimburi. Elevii merg de acasă la școală și pot duce boala acolo. Elevii se pot infecta la școală și pot duce boala acasă, unde mulți locuiesc cu bunicii, care sunt grup foarte vulnerabil”, a mai spus sursa citată.

Klaus Iohannis a subliniat că elevii din anii terminali nu sunt obligați să meargă la școală.

„Se pot pregăti în continuare altfel. Nu este nimeni obligat să meargă la școală. Când dintr-un ciclu merge o clasă, se pot realiza condiții de distanțare, igienizare și distanțare a contactului”, a mai spus șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.