Premierul Ludovic Orban a lansat, miercuri, un atac la CCR, după ce Curtea a declarat neconstituțională abrogarea pensiilor speciale. Șeful Guvernului a spus că judecătorii Curții sunt în conflict de interese, fiind beneficiari de pensii speciale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că prin decizia luată Curtea Constituțională a demonstrat că nu vrea existe dreptate în sistemul de pensii.

„Curtea Constituțională a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensionare, că urmărește să mențină un sistem privilegiat de calcul a pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale care au permis un calcul al pensiei diferit de calculul pensiei pe baza principiului contributivității. Ca Partid Național Liberal am susținut constant necesitatea ca principiul fundamental care să stea la baza calculului pensiei să fie fie principiul contributivității, singurul just, legitim. Singura excepție pe care noi o susținem este privitoare la pensiile de serviciu ale cadrelor militare”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, judecătorii Curții Constituționale sunt într-un conflict de interese.

„Din păcate acest nou demers de a încerca să punem ordine în sistemul de pensii a fost zădărnicit de o Curte Constituțională care conține oameni care nici măcar n-ar trebui sau n-ar avea dreptul să judece astfel de sesizări, pentru că ei înșiși sunt beneficiari de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese”, a declarat premierul.

El a spus că va încerca să refacă legea ținând cont de observațiile CCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.