USR revine cu două proiecte noi care vizează Justiţia. Unul prevede desfiinţarea SIIJ, iar celălalt modificarea Legilor Justiţiei, conform cererilor Comisiei de la Veneţia. Forma anterioară a proiectului de desfiinţare a Secţiei Speciale a fost respinsă de Parlament.

USR revine asupra controversatelor proiecte pe Justiţie. Uniunea depune un nou proiect de lege pentru desfiinţarea SIIJ, cel anterior fiind respins de Parlament.

Partidul atrage atenţia Guvernului că nu pare să se grăbească în demersul de desfiinţare a acestei structuri „create la comanda lui Liviu Dragnea pentru a-i intimida şi şantaja pe procurori şi judecători”.

„Nu trebuie să uităm că Secţia specială a fost înfiinţată la dorinţa lui Liviu Dragnea pentru a-i putea intimida sau chiar înlătura pe magistraţii incomozi. Ne amintim de şicanele făcute fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în plin proces de negociere pentru desemnarea procurorului-şef european”, a spus vicepreşedintele USR, Stelian Ion.

De asemenea, USR depune un nou proiect de modificare a Legilor Justiţiei, astfel încât acestea să fie puse în acord cu recomandările Comisiei Europene, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia.

Guvernul PNL a stabilit, printre priorităţi, în programul de guvernare, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.