Sâmbătă, de Ziua Europei, deputații români din Parlamentul Eeuropean întră în dialog cu cetățenii, iar principalele teme de discuție sunt solidaritatea, răspunsul și viitoarele măsuri ale Uniunii Europene în contextul pandemiei, transmite Comisia Europeană, pe Facebook.

„De Ziua Europei, participă la un dialog live pe pagina noastră de Facebook cu deputații români în Parlamentul European despre solidaritate, răspunsul și viitoarele măsuri ale Uniunii Europene în contextul pandemiei, dar și viitorul Uniunii, la 70 de ani de la Declarația Schuman”, potrivit unui anunț postat pe pagina de socializare a Comisiei Europene în România.

Conform sursei citate, comisarul european Adina Vălean va vorbi despre solidaritatea europeană și ieșirea din criza generată de pandemia.

Conferința virtuală „EU’re here to stay: Solidaritatea Europeană în Acțiune” este un eveniment organizat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Ziua Europei simbolizează data la care, în urmă cu 70 de ani, a fost rostită declaraţia Schuman, piatra de temelie a Uniunii Europene, informează europa.eu, site-ul oficial al UE.

Pe 9 mai 1950, într-un discurs la Paris, Robert Schuman, ministrul francez al Externe de la acel moment, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare, prin crearea unui Comunităţi europene a cărbunelui şi oţelului, cu scopul de a înlătura posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei, în primul rând între Franţa şi Germania, state angrenate în trecut într-o rivalitate acerbă cu rezultate dezastruoase pentru Europa şi chiar întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.