Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, miercuri seara, că după data de 15 mai responsabilitatea este transferată către cetățean, el subliniind că „dacă încep grătarele” există riscul să apară o creștere bruscă a infecțiilor cu noul coronavirus.

„Am luat măsuri ferme, dar încet, încet responsabilitatea se trasnferă către cetățean. Mult mai mult depinde de cetățean cum se comportă. Dacă omul de rând înțelege că ieșitul din casă are reguli, iar portul măștii este obligatoriu (…) avem șansa să trecem ușor și printr-un alt val care ar putea veni la toamnă. Dacă începem de poimâine (15 mai – n.red.) să mergem în vizite, la grătare, riscul este că brusc vom vedea o creștere a numărului cazurilor și un nou val”, a spus, Arafat, la Digi 24.

Conform sursei citate, nu este momentul ca bolnavii de COVID-19 asimptomatici să fie tratați acasă.

„Membrii familiei pot toți să pățească ceva. Te-am trimis acasă, stai acasă. Pe toată perioada, troată familia va sta acasă. Când tu ești confirmat negativ, înca 14 zile ar trebui ca familia să stea în izolare. Dacă cineva a trimis confirmați acasă, a făcut-o pe propria răspundere. Regula a rămas că pacientul rămâne la spital sau la un spațiu destinat pacienților bolnavi ușor”, a mai spus Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.