Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat joi “dezamăgit” de China, afirmând că actuala criză generată de pandemie afectează acordul comercial bilateral, informează agenţia de presă Reuters.

“Sunt foarte dezamăgit de China. Nu ar fi trebuit să permită să se întâmple acest lucru. Eu am creat un acord comercial major, iar acum pot spune că pentru mine nu mai este acelaşi lucru. Abia se uscase cerneala şi a apărut pandemia. Nu mi se mai pare la fel”, a declarat Donald Trump într-un interviu acordat postului Fox Business.

Donald Trump a transmis în mai multe rânduri că are o relaţie bună cu preşedintele Chinei, Xi Jinping. “Doar că acum nu mai vreau să vorbesc cu el. Nu vreau să vorbesc cu el”, a spus liderul de la Casa Albă.

Statele Unite şi China au semnat în ianuarie prima etapă a acordului comercial bilateral.

Serviciile de informaţii americane au stabilit că virusul nu a fost creat în laborator, verificând însă dacă a fost răspândit dintr-un institut din Wuhan, unde existau mostre pentru cercetări.

“Avem foarte multe informaţii şi nu sunt bune. Indiferent că virusul provine din laborator ori de la lilieci, provine din China şi ar fi trebuit să îl oprească. Ar fi putut să îl oprească la sursă. A scăpat de sub control”, a subliniat Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.