Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a spus, joi, în cadrul unei conferințe de presă transmisă online, că, de la debutul epidemiei de COVID-19, au fost înregistrate 33 de dosare penale, adăugând că, în 25 de cauze, anchetatorii s-au sesizat din oficiu.

Concret, sunt vizate achiziţii de echipamente de protecţie: măşti, viziere, combinezoane, izolete, dar şi achiziţii de măşti medicale neconforme, considerate periculoase şi interzise în UE.

Printre cei anchetați, „care au înţeles să profite de pe urma acestei pandemii”, sunt şi persoane cu funcţii importante în cadrul autorităţilor contractante.

„Dacă v-aş spune şi funcţia, aţi identifica şi persoana. În scurt timp veţi avea şi aceste informaţii, cred că nu va dura mult”, a spus Bologa, care a dat asigurări că instituţia pe care o conduce de câteva luni acordă o atenţie sporită sesizărilor venite din partea cetăţenilor.

În discuţia online cu jurnaliştii, procurorul a amintit că printre inculpaţii din dosarele instrumentate de DNA în ultima perioadă se numără mai mulţi parlamentari şi un fost ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.