Cursele de Formula 1 vor fi reluate din 5 iulie, iar CEO-ul Furmula 1, Chase Carey, a spus că în cazul în care un membru al unei echipe este depistat cu noul coronavirus, cursele nu vor fi anulate.

FIA a prezentat calendarul primelor opt curse de Formula 1 din sezonul 2020, iar CEO-ul Chase Carey a spus că toată lumea este pregătită să revină pe pistă.

Coronavirusul nu îi mai sperie pe organizatori şi există mai multe proceduri făcute pentru a putea face faţă unui val de infectări. Oficialii Formula 1 şi-au propus să organize în acest an între 15 – 18 curse.

Pe 5 iulie, în Austria, la Spielberg, se va auzi pentru prima dată fluierul de start în sezonul 2020 la o cursă de Formula 1.

„Participanţii vor fi testaţi înainte să meargă la o cursă, apoi vor fi testaţi din două în două zile. Există proceduri dacă un membru va fi diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus. Cursa nu va fi anulată. Pilotul sau membrul echipei va intra în carantină, într-o cameră de hotel, şi va fi înlocuit”, a spus Chase Carey, CEO Formula 1, potrivit formula1.com.

Calendar 2020, Formula 1:

5 iulie – Austria, Spielberg

12 iulie – Austria, Spielberg

19 iulie – Ungaria, Budapesta

2 august – Marea Britanie, Silverstone

9 august – Marea Britanie, Silverstone

16 august – Spania, Barcelona

30 august 30 – Belgia, Spa

6 septembrie – Italia, Monza.