Federația Română de Fotbal a anunțat că miercuri va fi tras la sorți programul ultimei părți a sezonului Ligii a doua. Competiția se va încheia cu un play-off între primele șase clasate la momentul întreruperii cauzate de epidemia de COVID-19.

Tragerea la sorți va avea loc miercuri, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului.

Cele șase echipe clasate pe primele locuri în momentul întreruperii competiției vor disputa un play-off constând în 5 etape (o singură manșă), cu mențiunea că echipele de pe primele trei poziții vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu. Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde în urma înjumătățirii punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020.

Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa un joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.

FRF a anunțat că punctajul cu care cele şase echipe vor intra în play-off va fi următorul:

AFC UTA Arad 25 de puncte
CS Mioveni 20 de puncte*
AFC Turris-Oltul 20 de puncte*
Campionii FC Argeş 19 puncte
FC Petrolul 19 puncte
Fotbal Club Rapid 19 puncte*
*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului după înjumătăţire.

Cele cinci etape din play-off se vor disputa în 4 iulie, 11 iulie, 18 iulie 2020, 25 iulie 2020 și 1 august, iar meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 1 la care va participa ocupanta locului 3 din acest play-off se vor disputa pe 5 şi 9 august.