Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, dă detalii despre prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, dar și despre relaxarea anumitor măsuri: se deschid grădinițele, creșele, sălile de fitness, se pot face slujbe. Rămân închise cinematografele și spațiile de joacă din mall-uri.

România este încă pe o pantă descendentă, motiv pentru care autoritățile au decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, a spus Tătaru.

Ministrul a anunțat și că se gestionează și un al treilea pachet de relaxare.

Referitor la deciziile de marți, Tătaru a anunțat că grădinițele, creșele și after school-urile își vor relua activitatea pe parcursul verii, după un set de norme.

De asemenea, s-a luat decizia de reluare a activității în sălile de fitness – în condiții de distanțare și igienă.

În ce privește reînceperea slujbelor în biserici, Tătaru a spus că numărul persoanelor aflate în lăcașurile de cult se va stabili în funcție de suprafață. Se va ține cont de distanțarea fizică și se păstrează obligativitatea păstrării măștilor.

Se reia și „tot ce înseamnă sport în aer liber, cu respectarea condițiilor de igienă și a distanțării. Orice eveniment privat nu va depăși 20 de persoane”, a spus ministrul, în timp ce evenimentele în aer liber pot avea până la 50 de invitați.

„Respectând niște reguli de igienă, distanțare, precauție, putem gestiona situația în așa fel încât să ne ducă după 1 iulie la un alt pachet de relaxări. Situația încă nu este la final”, a conchis Tătaru.