Alegerile locale se pot organiza în luna septembrie, dar campania va fi una problematică, pentru că nu se vor putea organiza adunări populare, este de părere președintele Klaus Iohannis.

„După părerea mea, alegerile locale în septembrie se pot organiza. Dacă respectăm aceste norme simple: purtarea măștii, distanța, putem să mergem să alegem autoritățile locale”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că nu se poate ști, la acest moment, dacă va fi și referendum în același timp cu alegerile locale, acest lucru urmând să fie cunoscut „în funcție de evoluția din Parlament”.

Totuși, problematică rămâne campania electorală pentru alegerile locale.

„Procedural nu evenimentul de alegere sau de votare în sine este problematic, ci campania. Cu siguranță, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte, nu pot să-mi imaginez mari adunări populare indiferent când vom avea alegeri în cursul acestui an. Deci vom avea campanii mai degrabă pe medii online, tv șamd, este o provocare și pentru politicieni și pentru partidele politice, dar procesul de votare în sine se poate organiza dacă se respectă toate normele”, a mai spus Iohannis.