Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Constanța, că este prematur să se discute, în prezent, despre amânarea alegerilor locale, în contextul numărului tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, la Constanța, într-o conferință de presă, dacă se ia în calcul amânarea alegerilor locale, după ce s-a înregistrat un nou record al persoanelor infectate cu noul COVID-19.

„Deocamdată nu am această intenție. Preocuparea noastră principală este să ne mobilizăm la capacitate maximă pentru a opri răspândirea epidemiei și toate acțiunile pe care le facem sunt în acest sens. Deocamdată este prematur, din punctul meu de vedere, să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Noi vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare activitate în parte în campania electorală”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a spus că se poate face o campanie electorală pentru alegerile locale prin evitarea adunărilor publice, evitarea contactul direct, apropiat, se poate face campanie în spații deschise, pe media online, iar secțiile de votare se pot organiza astfel încât să nu existe transmiterea virusului.

S-a înregistrat un nou record, joi, în privința noilor cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 1.112 persoane infectate și 25 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).