PSD consideră că necesitatea depunerii unei moțiuni de cenzură „este mai mult decât evidentă”, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt Lucian Romașcanu. Acesta îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că minte și și-a pierdut controlul rațiunii.

„Domnul Iohannis minte, așa cum a făcut și ieri (miercuri – n.r.). După ce Guvernul lui a pierdut lupta cu pandemia, acum Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. A avut o ieșire necontrolată, extrem de nervos după dezastrul declarației de ieri, unde a fost criticat de toată lumea. Toată lumea s-a săturat să asculte aceeași placă obosită – PSD e de vină”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

El a catalogat discursul președintelui Iohannis drept unul „jenant”.

„Acest guvern incompetent și criminal este de vină pentru această criză fără precedent”, a adăugat Romașcanu.

El a mai spus că Guvernul a trimis legea privind carantina și izolarea târziu în Parlament.

„Ceea ce face președintele Iohannis este să apere acest guvern incompetent și criminal”, a conchis social-democratul.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că PSD a creat intenționat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și să critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate.

„PSD, nemulțumit de reușitele guvernului PNL a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice guvernul. PSD intenționat a creat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit. Pentru PSD a fost important să creeze o criză să aibă pentru ce critica Guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.