fbpx
marți, aprilie 27, 2021

Revolta primarilor: nu închidem piețele!

Măsura de închidere a piețelor impusă de guvernul Orban, începând de mâine, generază un val de nemulțumiri în rândul primarilor. Nici nu a apucat să fi impusă măsura, că edilii au început deja să protesteze. ‘’Prin decizia Guvernului, începând de mâine toate piețele și târgurile se vor închide ca măsură pentru combaterea pandemiei de coronavirus! În calitate de primar și cetățean al orașului Navodari nu sunt de acord cu o asemenea măsură care va afecta micii producători, dar și nevoia năvodărenilor de a se aproviziona cu alimente locale sănătoase! Înțeleg și împărtășesc pe deplin revolta și indignarea cetățenilor și solicit public revocarea acestei măsuri.

Până atunci vă asigur că am dispus măsurile necesare pentru ca în pofida deciziei guvernamentale, producătorii să își poată vinde în continuare produsele, iar cetățenii sa găsească legume, fructe și produse proaspete! Astfel, producătorii și comercianții din Piața Centrală vor fi mutați în Piațeta Dogărăscu și în spațiile din vecinătatea pieței (pentru cei care doresc), unde vom amenaja tarabe și spații de vânzare! Aveți încredere în producătorii locali și consumați produse românești!’’, a declarat Florin Chelaru, primarul din Năvodari. La căteva sute de kilometri distanță, la Sibiu, edilul șef a decis să mențină piețele deschie, indiferent de ce vrea Executuvul. Primăria Sibiu şi SC Pieţe SA au anunţat că pieţele agroalimentare din Sibiu îşi vor continua activitatea. ‘’Piaţa Cibin şi Piaţa Rahova sunt organizate în spaţii deschise şi deci nu intră sub incidenţa acestor restricţii. În cazul Pieţei Vasile Aaron, organizată în spaţiu închis, vom lua măsuri pentru ca şi aici să se poată continua activitatea. Producătorilor li se vor amenaja spaţii de vânzare în aer liber, cu pavilioane şi mese, pe platoul de lângă piaţă. Prin urmare, toţi producătorii români din regiunea Sibiu şi din toată ţara care doresc să îşi vândă produsele în oraşul nostru sunt bineveniţi, iar noi vom putea face în continuare cumpărăturile în pieţele din Sibiu, inclusiv în cele volante’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Arafat îl contrazice pe Orban

Reamintim că Premierul României a decis, sub pretextul că producătorii autohtoni nu iși vând produsele în piețe, să închidă spațiile tradiționale unde se vând produse românești. Măsura aberantă a fost contrazisă chiar de Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a recunoscut, vineri seara, că închiderea piețelor care funcționează în spații închise poate genera aglomerații în supermarketuri sau alte magazine, dar susține că acolo lucrurile sunt „mai controlate”. „Piețele închise se închid și rămân cele din spații deschise și deja unele autorități locale au mutat tarabele din spațiile închise din interior afară ca să funcționeze mai departe”, a spus Raed Arafat. Întrebat dacă acest lucru ar putea genera aglomerații în supermarketuri, șeful DSU a răspuns: „Este posibil să apară în anumite zone, numai că în supermarketuri sunt mult mai controlate situațiile de intrare, mască, temperatură, schimbul între oameni, modul în care se cumpără, plata, care este cu cardul. Este posibil să producă o anumită creștere a numărului persoanelor care merg în zona supermarketurilor sau a celorlalte magazine, e posibil, dar acolo lucrurile sunt mai bine controlate”, a adăugat Raed Arafat.

Stiri similare

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vremea Constanta

Constanța
ploaie ușoară
16 ° C
16 °
16 °
59 %
6.7kmh
40 %
mar
16 °
mie
11 °
joi
13 °
vin
17 °
sâm
16 °
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img