fbpx
vineri, aprilie 9, 2021

Carnea, un lux pentru jumătate din români

95% din consumatorii din mediul urban consumă carne cel puțin o dată pe saptamana si doar 1% declară ca nu consuma niciodata carne, iar 39% dintre ei si-au redus consumul in ultimele 12 luni, arată un studiu Nielsen. Pandemia C-19 a declanșat numeroase schimbări, printre care și o migrație a obiceiurilor de consum către ecosistemul casei. În vara anului trecut, 77% dintre românii din mediul urban ne declarau într-un alt studiu (Impactul Covid asupra consumatorilor români) că intenționează să gătească mai mult, că formă de adaptare la situația economică vulnerabilizata de pandemie. Tot atunci era evidențiat un apetit ridicat către produse de origine românească (79%), în special în categoria mâncare. Cum stau lucrurile acum în categoria carne proaspătă și procesată, după acest an pandemic? La studiul NielsenIQ “Consumatorul român de carne și mezeluri” au răspuns 1000 de români din mediul urban, cu vârstă cuprinsă între 18-59 de ani. 92 % dintre consumatorii de carne consumă carne de două ori pe săptămâna, cel puțin. Cu toate acestea, nu sunt puțini nici cei care susțin că și-au redus consumul de carne în ultimul an (39%). “Dacă ne uităm în meniul consumat în ultimele 4 săptămâni, descoperim că tinerii de până în 24 de ani consumă în măsură mai mare decât celealte categorii de vârstă mezeluri vegetale sau înlocuitori de carne – și asta nu ca opțiune pentru a posti. Este posibil că acest lucru să ne semnalizeze un trend pe care producătorii de carne l-ar putea capitaliza pentru a nu pierde legătura, pe termen mediu și lung, cu acești potențiali consumatori”, declară Vasi Dragomir, Consumer & Shopper Insights Leader, NielsenIQ România Și pentru că se apropie Postul Paștelui, tot din studiu aflăm că 36% dintre respondenți susțin că țin post din când în când, iar 61% dintre aceștia au în vedere produse din carne vegetală pentru perioadele de post..9 din 10 români cumpără carne cel puțîn o dată pe săptămâna. Tinerii cumpără carne cu o frecvența mai mare comparativ cu cei mai în vârstă. La cea mai recentă achiziție, 87 % dintre cumpărătorii de carne declara că au cumpărat carne neprocesată în timp ce 36% au au optat pentru mezeluri. Diferența dintre cele două categorii de carne este mai vizibilă în rândul celor mai în vârstă (45-59 de ani). 91% dintre aceștia au optat pentru carne neprocesată la ultima cumpărătură, pe când doar 33% pentru mezeluri. Studiul s-a desfășurat online, în perioada octombrie- noiembrie 2020. Eșantionul cuprinde 1000 de respondenți, utilizatori de internet, din mediul urban.

(sursa: Mediafax)

Stiri similare

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vremea Constanta

Constanța
cer senin
2.1 ° C
2.2 °
2 °
69 %
3.1kmh
0 %
sâm
9 °
Dum
11 °
lun
13 °
mar
12 °
mie
10 °
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img