fbpx
joi, mai 6, 2021

Eforie, campioana fondurilor europene

Repunerea pe picioare a vechilor infrastructuri turistice, dezvoltarea de noi facilități în acest domeniu, dar și modernizarea serviciilor publice, pe scurt acestea sunt prioritățile administrației orașului Eforie în plină criză COVID. Și ce este cel mai interesant, toate aceste obiective investiționale se fac exclusiv pe bani europeni. Celor patru mari proiecte aflate în stare avansată de implementare finanțate din fonduri structurale, cu o valoare totală de aproape 90 milioane lei li s-a adăugat un al cincilea, premieră pentru oraș și stațiuni Eforie. Împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est orașul Eforie va derula proiectul „înființarea sistemului de transport public de călători cu material rulant ecologic, inclusiv infrastructura de parcare și facilități pentru bicicliști în cadrul coridorului de mobilitate urbană creat”. ‘’Parcare Eforie Sud situată în perimetrul străzilor: Nicolae Bălcescu/ Nord, Progresului/ Vest, bulevardul Soarelui /Sud și Liceul Teoretic Carmen Sylva/ Est. Parcare Eforie Nord situată în perimetrul: strada Dorobanților/ Nord, teren comuna Agigea/ Vest, teren Oraș Eforie/ Est. Stații moderne de transport public (2), amplasate după cum urmează: ST1 în zona parcării înființate în Eforie Sud-strada Progresului; ST2 în zona parcării înființate în Eforie Nord-strada Dorobanților; Realizare lucrări pentru extindere trasee de biciclete pe străzile: Progresului-Eforie Sud, Dorobanților-Eforie Nord; Reabilitare parțială strada Progresului-între intersecția cu strada Nicolae Bălcescu, până la intrarea în zona de parcare Eforie Sud (intersecție cu strada Nicolae Titulescu). Bugetul eligibil estimat al investiției este de 14.405.500 euro fără TVA’’, se arată în documentația privind achizițiile publice

Celelalte patru proiecte avansate au o valoare totală de 87.190.073 lei, adică peste 18,3 milioane euro și vizează:
1.Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de utilitate publica pentru valorificarea atractiilor turistice in Orasul Eforie-21.965.417,46 lei (reabilitare, modernizare bulevardul Tudor Vladimirescu si Strada Marii-Eforie Nord)
2.Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică-Lacul Belona, Oraşul Eforie-20.834.232,40 lei (amenajare, ecologizare Lac Belona Eforie Nord)
3. Modernizarea si reabilitarea infrastructurii conexe de utilitate publica in scopul cresterii competitivitatii destinatiilor turistice in statiunea Eforie Sud-22.568.009,05 lei (reabilitare, modernizare, amenajare strada Faleza Sud si Dezrobirii din Eforie Sud)
4. Reconversia terenurilor degradate pentru folosul cetatenilor din Orasul Efori-21.822.415,48 lei.

‘’După 12 ani în care nu s-a făcut absolut nimic, în sfârșit Eforie renaște!
În urmă cu 4 ani Eforie a ales un alt drum, a ales dezvoltarea și progresul!
Continuăm reclădirea Eforiei, continuăm ce ne-am asumat acum 4 ani!
Eforie este un șantier unde se lucrează și se clădește viitorul orașului nostru!’’, a precizat Primarul din Eforie, Robert Șerban.

 

Stiri similare

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vremea Constanta

Constanța
ceață
9 ° C
9 °
8.9 °
100 %
2.1kmh
46 %
joi
18 °
vin
20 °
sâm
17 °
Dum
13 °
lun
14 °
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img