fbpx

Afaceri în pandemie marca Daniela Marișcu: Aquaparcurile, pe val

spot_imgspot_img

Turismul românesc și domeniile conexe sunt printre cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie. În lipsa unui set de măsuri reale și pe termen lung pentru pentru a asigura supraviețuirea investitorilor autohtoni din partea statului roman, unii patroni și- au pus lacătul pe afacere, alții, din contra, caută soluții alternative pentru a supraviețui.

Unii chiar au pus la punct planuri de dezvoltare a afacerilor, lucru cu atât mai lăudabil cu cât investitori din acest domeniu din state europene, care au primit sprijin financiar din partea propriilor guverne s- au rezumat la conservarea afacerilor. Una dintre companiile românești care încă ține steagul sus în ciuda pandemiei COVID este Aqua Azur, deținută de Daniela Marişcu, o antreprenoare din Constanţa.

Mirajul apei

Potrivit acesteia, Aquaparcurile câştigă tot mai mult teren pe măsură ce multe staţiuni investesc în acestea pentru a le asigura turiştilor cât mai multe facilităţi de divertisment atunci când nu- și pot petrece sejurul în aer liber. Investitorul susţine într- un interviu acordar Ziarului Financiar că România are un potenţial de creştere major în industria de agrement şi investitorii au şansa de a se dezvolta de la zero într-un sector profitabil, chiar și acum, în plină pandemie. „Am demarat businessul în 2008, pe timp de criză. Am pornit cu un proiect la Băile Figa lângă Bistriţa, un pro­iect care a reuşit la nivel euro­pean, unde cu trei piscine şi trei tobogane atrag peste 

10.000 de oameni în weekend. Avem Mirajul Oltului la Căli­măneşti, multe resorturi, complexul Tisa, Peninsula Resort, multe tobogane din deltă, la Suceava. Fiecare zonă cu potenţial turistic are cel puţin un parc acvatic sau o piscină pu­blică. Noi ne- am perfecţionat în ultimii ani pe proiectare specifică şi pu­tem menţiona proiecte precum aqua­parcul ce urmează a fi construit la Cluj- Parquarium. Putem menţiona Sinaia, companii private. În următorii trei ani vom avea cel puţin 10 proiecte multifuncţionale, nu doar aquaparcuri cu parte de recuperare, recreere, agrement, proiectate de noi“, a declarat Daniela Marişcu. Proiectele realizate de companie până acum sunt Parquarium- Cluj, Primus- Sângeorz Băi, Aqua Parc Prundu Bârgăului şi Centrul Balnear Legacy, proiectate împreună cu Novelty AE, precum şi Plaja Urbană Dunărea- Galaţi, Centrul de Agrement Ari- Sibiu, extindere Aqua Parc Arsenal.

Afacerea, la export


„Intenţionăm să ieşim şi în afara României. Am făcut primii paşi în afara României şi avem
un precontract pentru un concept de aquaparc în Thailanda, care a fost pus în standby în perioada pandemiei, însă am reluat săptămâna trecută discuţiile. Am făcut servicii de montaj cu producătorul cu care noi colaborăm în ţări UE dar noi dorim să avem proiecte întregi, cap coadă, la nivel european“, a menționat Daniela Marișcu.

Securitatea sanitară, prioritară

Aceasta a mai menționat faptul că explică faptul că sunt schimbări de când cu pandemia. „Sunt schimbări tehnice care ţin de proiectare la nivel de securitate mai amplu, sanitar cât şi exploatarea proiectului şi s- a schimbat şi solicitarea clientului- există dorinţa de a proiecta un spaţiu mai intim, de a nu mai exista acele mari spaţii comune aglomerate“, a mai precizat pentru Ziarul Financiar antreprenoarea.

spot_imgspot_img

Ultimele articole

Articole similare

spot_imgspot_img