fbpx
miercuri, octombrie 27, 2021

Statele Unite consideră „deschise” negocierile cu regimul taliban din Afganistan

Administraţia Joseph Biden a catalogat, luni, drept „deschise” primele negocieri cu Mişcarea talibanilor afgani după ce organizaţia islamistă a preluat cu forţa puterea în Afganistan ca rezultat al retragerii trupelor occidentale.

Oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington s-au întâlnit la Doha, în Qatar, cu reprezentanţi ai regimului taliban afgan, în cadrul „abordării pragmatice” a Statelor Unite.

„Discuţiile au fost deschise şi profesioniste”, concentrându-se pe teme de securitate, combaterea terorismului şi drepturile omului, a transmis Departamentul de Stat de la Washington, conform postului german NTV. Administraţia SUA vrea garanţii de securitate pentru cetăţenii americani aflaţi în Afganistan, pentru cetăţenii ţărilor aliate şi pentru foştii colaboratori afgani.

„Talibanii vor fi judecaţi după acţiunile lor, nu după vorbe”, a subliniat Departamentul de Stat.

„Dialogul cu delegaţia americană s-a derulat în condiţii bune”, a transmis, la rândul său, Ministerul de Externe de la Kabul.

Acestea au fost primele negocieri dintre Washington şi regimul taliban de când organizaţia islamistă a preluat cu forţa puterea în Afganistan în august, ca rezultat al retragerii trupelor occidentale.

(sursa: Mediafax)

Stiri similare

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vremea Constanta

Constanța
câțiva nori
14.4 ° C
14.4 °
14.3 °
56 %
1.9kmh
15 %
mie
14 °
joi
14 °
vin
15 °
sâm
14 °
Dum
14 °