fbpx
miercuri, octombrie 27, 2021

Uniunea Europeană a pregătit un plan de asistenţă umanitară de 1 mld de euro destinat Afganistanului

Uniunea Europeană a elaborat un program de asistenţă în valoare de aproximativ un miliard de euro destinat Afganistanului şi ţărilor vecine, în scopul evitării unui dezastru umanitar, informează cotidianul Le Figaro.

„Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a evita un dezastru umanitar şi socio-economic major în Afganistan. Poporul afgan nu trebuie să plătească preţul pentru acţiunile talibanilor. Pachetul nostru de susţinere este destinat poporului afgan şi ţărilor vecine”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

„Pachetul include 300 de milioane de euro pentru măsurile umanitare stabilite deja. În plus, vor fi oferite fonduri pentru vaccinare, pentru locuinţe, pentru protecţia civililor şi apărarea drepturilor omului”, a transmis Comisia Europeană.

„Statele membre UE au decis o abordare calibrată pentru susţinerea directă a populaţiei afgene, în scopul evitării unei catastrofe umanitare şi fără a legitima Administraţia interimară a talibanilor”, subliniază Comisia Europeană.

(sursa: Mediafax)

Stiri similare

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vremea Constanta

Constanța
câțiva nori
14.4 ° C
14.4 °
14.3 °
56 %
1.9kmh
15 %
mie
14 °
joi
14 °
vin
15 °
sâm
14 °
Dum
14 °