Grădinițe modernizate de Primarul Liviu Cristian Negoiță

spot_img

Domnul Primar Liviu Cristian Negoiță anunță pe pagina personală de Facebook faptul că Primăria orașului Cernavodă modernizează locurile de joacă din incinta grădinițelor numărul 4 și numărul 5 din oraș. Acesta susține faptul că dotarea cu echipamente de joacă a grădinițelor selectate s-a făcut în funcție de suprafața de care dispune fiecare amplasament.

Aceste amplasamente sunt dedicate copiilor cu vârste cuprinde între 0 și 7 ani și au în componență „platforme modulare realizate din stâlpi, țevi și cadre metalice sau lemn, podele antiderapante aferente fiecărui echipament, confecționate din PAFS (polyester armat cu fibră de sticlă) cu grosimea de 25 mm.

Fiecare spațiu de joacă din incinta grădinițelor va fi prevăzut cu turnuri cu tobogan, pod și echipament de cățărare, mini tobogane, balansoare cu două scaune, sau cu arc în formă de căluț ori mașină, echipamente cu două leagăne și carusel.” a anunțat Domnul Primar Liviu Cristian Negoiță, pe pagina lui de Facebook.

De asemenea menționează și faptul că printre prioritățile conducerii administrației publice locale se numără:

  • reabilitarea și modernizarea spațiilor de joacă pentru copii;
  • reabilitarea și modernizarea parcurilor;
  • reabilitarea și modernizarea zonelor verzi din localitate;
  • investiții în educația copiilor din Cernavoda.

Conform declarației, valoarea investiției este de 541.799,01 lei cu TVA iar sursa de finanțare a acestor spații de joacă din incintele celor două grădinițe din localitate este o sponsorizare din partea Societății Naționale Nuclearelectrica.

Domnul Primar Liviu Cristian Negoiță susține faptul că, „locurile de joacă oferă experiențe esențiale și dezvoltare pentru copii în domenii atât de diverse precum abilitățile sociale, creativitatea, rezolvarea problemelor, raționamentul și multe altele. Beneficiile pe care le poate oferi o simplă ieșire pe terenul de joacă sunt adesea mai profunde decât cele pe care le pot oferi chiar și cele mai sofisticate tehnologii moderne bazate pe predare.” a anunțat Domnul Primar Liviu Cristian Negoiță, pe pagina lui de Facebook.

În urma informaților primite de la biroul de presă din cadrul Primăriei orașului Cernavodă, putem să vă spunem că lucrările de modernizare a locurilor de joacă din incinta grădinițelor numărul 4 și numărul 5 vor fi executate de către SC Seaside Playgrounds SRL iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 90 zile de la semnarea contactului. Data contractului este 23.03.2022.

Domnul Primar Liviu Cristian Negoiță susține faptul că locurile de joacă respectă standardele de siguranță impuse de legislația în vigoare iar investiția aferentă locurilor de joacă din grădinița nr. 4 si 5 respectă legislația în materie de achiziții publice si investiții publice.

Autor: Olaru Andreea Cristina

 

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img