Joe Biden a promulgat o lege care facilitează transferul de echipamente militare în Ucraina

spot_img

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a promulgat luni seară o lege care va facilita transferul de către armata americană a echipamentelor militare în Ucraina, în contextul invaziei militare ruse, informează publicaţia The Hill.

„Susţinem poporul ucrainean în lupta pentru apărarea ţării şi a democraţiei în contextul războiului brutal al preşedintelui rus Vladimir Putin”, a declarat Joseph Biden cu ocazia promulgării Legii privind împrumutul sau transferul de echipamente militare pentru apărarea democraţiei în Ucraina.

„În fiecare zi, ucrainenii plătesc cu preţul vieţii. Costurile luptei lor nu sunt ieftine, dar a ceda în faţa agresiunii este chiar mai costisitor. De aceea, le suntem alături în această situaţie”, a argumentat preşedintele SUA.

Proiectul de lege a fost elaborat de senatorul republican John Cornyn şi de senatorul democrat Ben Cardin. Actul legislativ prevede împrumutul sau transferul spre utilizare a echipamentelor militare în Ucraina şi în ţări aliate din estul Europei. Este vorba despre reactivarea unei politici aplicate în timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Proiectul a fost aprobat de cele două camere ale Congresului SUA în aprilie.

Preşedintele Joseph Biden a aprobat vineri un nou plan de asistenţă militară destinată Ucrainei, în valoare de 150 de milioane de dolari. Joseph Biden mai are la dispoziţie fonduri de 200 de milioane de dolari pe care le poate furniza ca asistenţă externă fără a solicita aprobarea Congresului SUA.

În plus, preşedintele SUA a cerut Congresului de la Washington să aprobe rapid fonduri suplimentare de 33 de miliarde de dolari pentru asistenţă militară, financiară şi umanitară destinată Ucrainei în contextul războiului cu Rusia.

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img