Începutul sezonului estival trage un semnal de alarma in zona transporturilor publice – Comuna Costinesti

spot_img

În luna aprilie mai mulți primari din Zona Metropolitana Constanta au participat la o întâlnire având tema implementării transportului public local de persoane prin Zona Metropolitana Constanta la inițiativa Primarului Municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac.

De asemenea au fost discutați și pașii de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară cu rol în exercitarea atribuțiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local la nivelul Zonei Metropolitane Constanța.

Începutul sezonului estival  trage un semnal de alarma în zona transporturilor publice, având în vedere traseul Costinești – Constanta, deoarece numărul turiștilor creste și majoritatea își doresc o metoda mult mai simplă de a ajunge în această stațiune. În prezent turiștii se adaptează infrastructurii private de autocare și microbuze.

Compania angajată de Primăria Constanta pentru realizarea studiului de oportunitate privind reînființarea ADI Transport a transmis în luna aprilie un chestionar care trebuia completat de cat mai mulți locuitori ai comunei Costinești, astfel încât noul serviciu de transport sa fie dimensionat corect, iar cetățenii comunei sa beneficieze de o linie de transport eficienta.

Primăria Comunei Costinești s-a implicat în promovarea acestui chestionar pe pagina oficială Facebook Primăria Costinești.

Am avut plăcerea să discut cu Domnul Primar Jeanu Dorin Dumitru despre proiect și despre faptul că Primăria Comunei Costinești are o colaborare foarte bună cu Metropolitan S.R.L., o firmă de transport rutier de persoane.

Domnul Primar Jeanu Dorin Dumitru are în vedere fluxul de turiști și astfel de la începutul luni Mai s-a implicat în a solicita cât mai mult autocare și microbuze să frecventeze Comuna Costinești.

De asemenea s-au realizat și modernizări la nivelul întregi localități prin renovarea staților de microbuze și implementarea unor panouri informaționale cu programul microbuzelor.

Autor: Olaru Andreea Cristina

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img