PSD propune salariu minim de 3.000 de lei, majorarea pensiei minime și a punctului de pensie

spot_img

Social-democrații propun creșterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei și creșterea punctului de pensie, a anunțat, miercuri, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Marius Budăi a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Neptun, că social-democrații propun coaliției majorarea salariului minim.

„PSD va propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei. Dar valoarea va fi obligatorie. Asta înseamnă că 2.800 de leivor fi taxați”, a spus ministrul Muncii.

Budăi a mai declarat că PSD dorește ca în românia să nu mai existe sărăcie în muncă. Doar într-o lună de zile – a mai spus Marius Budăi – contractele care au fost transformate din part-time în normă întreagă sunt în număr de 100.000.

De asemenea, ministrul Muncii a precizat că în România sunt 1,3 milioane de persoane care încasează pensia minimă. În acest sens, PSD va propune majorarea pensiei minime de la 1.000 de lei la 1.100 de lei.

Tot în coaliție, PSD va propune și majorarea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei.

Potrivit ministrului Muncii, impactul bugetar, cu tot cu majorarea pensiei minime, este de 11 miliarde de lei.

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img