Lucrări de reparaţii timp de 5 luni pe o porţiune a DN 18 din Pasul Gutâi

spot_img

O porțiune a DN 18, care traversează Pasul Gutâi, va intra în reprații, după o surpare de teren. Lucrările vor dura 5 luni, timp în care se impun restricții de circulație.

Prefectul de Maramureș, Rudolf Stauder, a declarat că vor începe lucrările de reparare și de consolidare a sectorului de drum național degradat din Pasul Gutâi, cuprins între km 34+138 și km 34 +223.

Porțiunea respectivă este afectată de o surpare de teren pe banda de circulație din aval (partea stângă), iar traficul rutier se desfășoară pe o singură bandă de circulație.

Având în vedere că realizarea lucrărilor de consolidare trebuie făcute în regim de urgență pentru a se evita afectarea întregii structuri rutiere, s-a procedat la realizarea raportului de expertiză în baza studiilor de teren topografice și geotehnice.

Pentru punerea în siguranță și asigurarea condițiilor corespunzătoare de exploatare și de circulație rutieră a participanților la trafic se vor executa în cel mai scurt timp, conform informațiilor primite de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, următoarele:

– lucrări pregătitoare și de excavare a materialului moale și curgător din zona taluzului care este predispus alunecării

– pregătirea platformei și a umplerii pentru instalația de forare a piloților

– tasarea lucrărilor și a cotelor piloților, conform proiectului tehnic și respectarea soluției propusă prin expertiza tehnică

– lucrări de stabilitate a zonei; lucrări de înlocuire a podețului existent.

După stabilizarea părții drumului, se va proceda la desfășurarea traficului rutier pe partea stângă a DN18, pentru a permite efectuarea lucrărilor din partea dreaptă, inclusiv de finalizare a podețului.

Durata de execuție a lucrărilor este de maxim 5 luni și vor fi respectate prevederile legislației referitoare la separarea zonelor de lucru de zonele de circulație rutieră și semnalizarea lor corespunzătoare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, a precizat prefectul de Maramureș.

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img