Volodimir Zelenski „Ne bazăm pe conducerea Marii Britanii”

spot_img

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni după-amiază că a vorbit prin telefon cu premierul Marii Britanii, Liz Truss, precizând că mizează pe sprijin suplimentar în contextul războiului cu Rusia.

„Am avut o discuţie prin telefon cu premierul Liz Truss. Ne bazăm pe conducerea Marii Britanii pentru a consolida sprijinul politic şi în domeniul apărării pentru Ucraina, mai ales în privinţa protejării spaţiului aerian. Şi pentru a izola şi mai mult Rusia”, a afirmat Volodimir Zelenski, într-un mesaj postat pe Twitter.

Marea Britanie susţine constant Ucraina la nivel militar. Totuşi, Alianţa Nord-Atlantică a respins în mai multe rânduri cererile Ucrainei privind protejarea spaţiului aerian, argumentând că nu vrea implicarea directă în conflictul cu Rusia.

Premierul Liz Truss „a condamnat vehement atacurile teribile asupra zonelor civile din Kiev şi din alte oraşe; aceste acţiuni sunt un semn privind succesul ucrainenilor şi privind disperarea din ce în ce mai mare în reacţiile lui Vladimir Putin”, conform unui comunicat al Downing Street, citat de BBC News.

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img