Gabriela Firea „Egalitatea de șanse între femei și bărbați să nu rămână doar la nivel de vorbe.”

spot_img

„Militez ca egalitatea de șanse între femei și bărbați să nu rămână doar la nivel de vorbe”, spune ministrul Familiei, . Ea amintește de proiectul de lege pentru asigurarea pentru femei a 30% din locurile de pe listele de la alegerile locale și din CA ale companiilor de stat.

„Femeile sunt puternice, remarcabile și multe dintre ele excelează în domeniile în care activează. Ideea că femeile sunt bune doar la treburile casnice, familiale și că nu pot fi lideri este învechită! Avem nenumărate exemple de femei care au succes în afaceri, administrație, finanțe, sănătate, activism civic sau în politică. Acesta a fost unul dintre subiectele principale de discuție la dezbaterea femeilor social democrate <Rolul femeii în familie și societate>. OFSD Bucuresti continuă, astfel, o serie de întâlniri la care doamne de succes, cu renume în afaceri, sănătate sau sport împărtășesc din experiența lor și fac schimb de idei pentru a îmbunătăți egalitatea de șanse între femei și bărbați”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că invitatele sprciale ale dezbaterii au fost medicul Carmen Orban, managerul spitalului Monza și fost director al Institutului Clinic Fundeni, Măriuca Ivan, fondatoarea Asociației Crucea Alb-Galbena Romania, Elisabeta Lipa, campioană olimpică la canotaj, actrița Monica Davidescu și Lorena Stoian, avocat specializat în dreptul familiei,.

„Le-am transmis tuturor doamnelor că militez ca egalitatea de șanse între femei și bărbați să nu rămână doar la nivel de vorbe. Am inițiat și dpus la Parlament împreună cu președintele PSD Marcel Ciolacu un proiect de lege prin care asigurăm pentru femei 30% dintre locurile de pe listele de la alegerile locale și din consiliile de administrație ale companiilor de stat. Este un pas important pentru societatea noastră, în care 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie. În paralel, pregătim la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse măsuri pentru sprijinirea femeilor care au peste 55 de ani și nu reușesc să se mai angajeze. Gândim facilități pentru companiile care vor fi deschise să angajeze femei încă active și cu dorință de muncă. Ne gândim și la femeile care au mai mulți copii, la familiile numeroase. Pe modelul din alte state europene, Polonia de exemplu, lucrăm la introducerea unui card de reduceri pentru aceste familii numeroase. Va putea fi folosit pentru a obține reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri pentru distracție, restaurante sau librării. De asemenea, am stabilit deja detaliile pentru introducerea în România a cardului european pentru tineret. Orice tânăr din România, cu vârsta între 14 și 35 de ani, va putea avea un Card European de Tineret care să-i ofere beneficii și reduceri așa cum au peste 6 milioane de tineri europeni”, încheie Firea.

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img