Comunicat de presă – Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România

spot_img

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România alături de MAE și alte entități cu responsabilităţi în domeniul exporturilor şi investiţiilor străine va colabora direct cu Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior. Acest fapt este urmarea directă a adoptării, în data de 28 octombrie 2022, a Ordonanţei de urgenţă nr. 147/2022 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 43/2017 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, atragere de investiţii şi promovare a exportului, conform art. 3, alin. (1) lit. c).

Inițiativa este una lăudabilă, mai ales în contextul actual, când România trebuie să își facă simțită prezența activă în vederea depășirii crizei de securitate economică din regiune și nu numai.

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România felicită, totodată, Guvernul României pentru inițiativa de a înființa într-o nouă paradigmă funcțională această Agenție, prin care s-a realizat și conștientizat faptul că investițiile străine și promovarea în mod profesionist a comerțului exterior constituie o sursă importantă de creștere economică pentru țara noastră.

Coordonarea directă a Agenției Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior de către Prim-ministrul României reprezintă, fără doar și poate, o garanție în plus pentru stabilitatea sistemului de profil care asigură echilibrul economic al țării noastre, deja greu încercate de evenimentele macroeconomice puternice prin care trece întreaga regiune.

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România, prin președinte prof.univ.dr. Nasty Vlădoiu, dorește mult succes în desfășurarea activității viitoare a Agenției Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img