Angel Tâlvăr, discuții cu miniștrii de externe din cadrul UE despre situația din Ucraina

spot_img

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, participă la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Discuțiile care vor avea loc marți vor viza noua misiune militară de asistență a UE pentru Ucraina.

Angel Tîlvăr va participa marți la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Agenda Consiliului va avea ca principal punct de dezbatere procesul de dezvoltare a capabilităților pentru apărare. Astfel, reuniunea va oferi cadrul pentru prima discuție anuală a miniștrilor apărării dedicată acestui domeniu, în linie cu obiectivele Busolei Strategice.

„În deschidere, miniștrii apărării vor fi informați cu privire la ultimele evoluții operaționale, inclusiv în ceea ce privește noua misiune militară de asistență a UE pentru Ucraina, precum și la stadiul implementării Busolei Strategice. În cadrul unui prânz de lucru, miniștrii apărării vor discuta situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina. La această sesiune a fost invitat să participe și Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, va susține o intervenție prin sistemul de videoconferință”, potrivit MApN.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va participa la ședința Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare (EDA).

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img