Directorul echipei Germaniei, Bierhoff, părăsește funcția după eșecul de la Cupa Mondială

spot_img

Directorul echipei Germaniei, Oliver Bierhoff, a devenit prima victimă a eliminării din primul tur al Cupei Mondiale din Qatar, după ce a acceptat să părăsească postul cu doi ani înainte de expirarea contractului său, a anunțat marți Federația Germană de Fotbal.

Fostul internațional german Bierhoff, care a ocupat postul de director de echipă în ultimii 18 ani, a fost criticat pe scară largă după a doua eliminare șocantă consecutivă și timpurie la o Cupă Mondială.

„Oliver Bierhoff are multe merite pentru DFB”, a declarat președintele DFB, Bernd Neuendorf, într-un comunicat. „Chiar dacă ultimele turnee echipa națională nu a realizat obiectivele sportive care fuseseră stabilite, el va fi asociat cu momente mari”.

Bierhoff a contribuit la câștigarea de către Germania a ultimului dintre cele patru titluri de campioană mondială în 2014, iar Neuendorf a declarat că eforturile sale nu vor fi uitate.

„El va fi mereu legat de succesul de la Cupa Mondială din Brazilia”, a adăugat el. „Chiar și în vremuri turbulente, el a urmărit întotdeauna obiective și viziuni”.

Germania a fost eliminată de la turneul din Qatar după ce a pierdut în fața Japoniei, a remizat cu Spania și a învins Costa Rica în ultimul meci din Grupa E. Spania și Japonia au avansat din acea grupă.

Germanii au mai fost eliminați de la Cupa Mondială din 2018 în aceeași fază – la vremea respectivă, cea mai timpurie eliminare din ultimii 80 de ani.

De asemenea, nu au reușit să treacă de faza 16-imilor de finală la Euro 2020, anul trecut.

Șefii din fotbalul german vor avea miercuri prima lor întâlnire pentru a analiza performanțele recente de la turnee și pentru a planifica îmbunătățiri înainte de Euro 2024, care va fi găzduit de Germania.

 

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img