fbpx

Înregistrări record la Pilonul II de pensii! Contribuţiile au trecut pentru prima dată, în octombrie, de pragul de 1 mld. lei

spot_imgspot_img

Pentru prima oară în istoria de 14 ani de funcţionare a sistemului de pensii private Pilon II, prin care un salariat contribuie cu o parte din salariul brut lunar pentru administrarea privată a economiilor de bătrâneţe, a fost spart pragul de 1 mld. lei contribuţii trimise într-o singură lună.

Astfel, în octombrie 2022, circa 4 milioane de salariaţi români care au contribuit cu 3,75% din venitul brut lunar la cele şapte fonduri de pensii private Pilon II au înregistrat contribuţii de 1 miliard de lei pe care administratorii de pensii le investesc în titluri de stat, obligaţiuni, acţiuni cu scopul obţinerii de randamente. Aşadar o medie de circa 250 de lei pe salariat.

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II din România au ajuns la active de aproape 90 mld. lei.

Aceste fonduri au aproximativ 8 milioane de participanţi însă dintre aceştia doar jumătate sunt „activi“, adică figurează cu viramente în luna octombrie. Diferenţa poate fi explicată prin fluctuaţia locului de muncă, dată atât prin ieşiri sau schimbări ale locului de muncă.

(sursa: Mediafax)

spot_imgspot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img