Franţa va furniza Ucrainei tancuri uşoare

spot_img

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, l-a anunţat miercuri pe omologul său ucrainean, Volodimir Zekenski, că Franţa va furniza armatei ucrainene tancuri uşoare, afirmă surse de la Palatul Elysée, citat de cotidianul Le Monde.

Emmanuel Macron a discutat, miercuri, aproximativ o oră cu Volodimir Zelenski despre asistenţa militară oferită de Paris Kievului în contextul invaziei militare ruse.

„Preşedintele vrea să suplimenteze această asistenţă prin aprobarea furnizării de tancuri de luptă uşoare, de tip AMX-10 RC”, a declarat un oficial de la Preşedinţia Franţei, sub protecţia anonimatului.

„Este prima dată când forţele armate ucrainene primesc tancuri de concepţie occidentală”, a precizat oficialul francez.

Nu este clar când vor fi livrate tancurile Ucrainei. Un consilier prezidenţial de la Paris a anunţat că Emmanuel Macron a reafirmat „susţinerea neclintită” a Franţei pentru Ucraina, „până la victorie”.

Volodimir Zelenski a salutat decizia Franţei. „Am avut o lungă conversaţie cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, despre situaţia actuală. I-am mulţumit pentru decizia de a furniza Ucrainei tancuri uşoare şi transportoare blindate, precum şi pentru intensificarea colaborării cu partenerii în aceeaşi direcţie”, a afirmat Zelenski.

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img