UniCredit Bank listează prima emisiune de obligațiuni la bursă din acest an

spot_img

UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit și una dintre principalele bănci din România, listează luni prima emisiune de obligațiuni corporative din acest an la bursă, în valoare de 488,5 milioane lei.

Obligațiunile se vor tranzacționa pe Piață Reglementată a Bursei de Valori București, sub simbolul bursier UCB27.

UniCredit Bank a emis și vândut către 10 obligatari, persoane juridice, un număr de 977 obligațiuni corporative, negarantate, de rang senior, cu o valoare nominală de 500.000 lei și cu scadență la 21 decembrie 2027. Rată dobânzii este fixă, de 9,07% p.a. Intermedierea ofertei a fost realizată de către Alpha Bank.

„Continuând angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea pieței locale de capital, revenim la Bursă de Valori București cu o a treia emisiune de obligațiuni, iar succesul de care ne-am bucurat și de această dată dovedește încrederea pe care investitorii noștri o au în UniCredit Bank S.A.

Această emisiune contribuie la strategia noastră de a ne susține clienții și în contextul economic curent, prin creșterea accesului la credite, și în special creditele ipotecare verzi și creditele adresate sectoarelor de activitate care sunt afectate de consecințele economice ale situației geopolitice”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Emisiunea de obligațiuni a fost realizată prin intermediul Alpha Bank România, membră a Alpha Bank Group.

Emisiunea de obligațiuni este a 3-a listată de UniCredit Bank S.A. la Bursă de Valori București. Prima emisiune de obligațiuni emisă sub simbolul bursier UCT18 în anul 2013 a ajuns la maturitate. A două emisiune de obligațiuni a intrat la tranzacționare în 2017 cu 3 scadente diferite, la 3, 5 și 7 ani, sub simbolurile bursiere UCB20, UCB22, respectiv UCB24, cea din urmă ajungând la maturitate pe 17 iulie 2024. Valoarea obligațiunilor UniCredit Bank disponibile la tranzacționare ajunge astăzi la 672 milioane de lei.

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img