Premierul olandez, Mark Rutte a anunţat intenţia de a furniza un sistem antiaerian Ucrainei

spot_img

Premierul olandez, Mark Rutte, a anunţat marţi, în cursul vizitei la Washington, intenţia de a furniza un sistem antiaerian şi antibalistic Ucrainei, informează publicaţia De Telegraaf, citată de cotidianul Le Monde.

„Avem intenţia de a ne alătura iniţiativei Germaniei şi Statelor Unite de a furniza rachete Patriot Ucrainei”, a afirmat premierul Mark Rutte, la Casa Albă, unde s-a întâlnit cu preşedintele american, Joseph Biden.

Rutte a declarat că a discutat deja despre acest lucru cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Premierul olandez a insistat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi colaboratorii săi trebuie traşi la răspundere pentru invazia militară din Ucraina. „Nu putem accepta niciodată ca preşedintele Vladimir Putin şi Rusia să scape cu acest lucru, avem responsabilitatea de a-i aduce în faţa justiţiei”, a subliniat Mark Rutte, citat de postul de televiziune CNN.

„Îi mulţumesc premierului Mark Rutte pentru poziţia puternică de partea Ucrainei. Olanda este unul dintre cei mai puternici aliaţi şi prieteni”, a afirmat preşedintele Biden cu ocazia întâlnirii cu premierul Mark Rutte. „Rusia continuă prin acţiuni aproape incredibile din punctul de vedere al brutalităţii”, a acuzat preşedintele SUA, referindu-se la atacurile armatei ruse asupra Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img