Ministerul Culturii ofera Fonduri Europene producatorilor de film trucand selectia proiectelor!

spot_img

26 ianuarie – 30 ianuarie este intervalul de pregătire a unui proiect de film! Nu se poate scrie un proiect de film in WEEKEND!

Timpul acordat pregătirii unui proiect este…

Vineri, sâmbătă si duminica, candidații au timp sa acceseze fondurile de producție digitala, distribuție, marketing si promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitale.

Dar cum ar putea candidații sa schițeze un proiect care implica atâtea domenii de activitate in DOAR 3 zile?

Apelul de proiecte urmărește sa sprijine accelerarea tranziției digitale a producătorilor si filmelor din Romania.

In ciuda acestor “dorințe”, candidaților nu li se acordă nici măcar 30 de zile pentru a putea scrie un proiect, scoțând la iveala măsluirea fondurilor sub principiul de “primul venit, primul servit”.

Aceste acțiuni luate de Ministerul Culturii, pot reprezenta o manipulare in masa pentru a accesa fondurile pentru complet alte scopuri.

  • Schemei de ajutor de minimis și anexele aferente, aprobate prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 2515/11.01.2023 și publicate în MOF nr. 57/20.01.2023 Partea I;
  • Ghidului solicitantului și anexele aferente, aprobate prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 2551/25.01.2023.

Acum 3 luni se specula apariția Ghidului si Schemei, dar au fost amânate de mai multe ori pana acum. Motivul amânării, NECUNOSCUT.

Ministerul Culturii(MC), prin Unitatea de Management a Proiectul(UMP), in calitate de coordonator de reforme si investiții(CRI) si de furnizor si administrator al schemei de ajutor minimis le-au oferit producătorilor de filme bugetul de 5 milioane de euro, suma maxima alocata unui proiect fiind de 100.000 de euro.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img