Tragedia jocurilor de noroc în România: Deputatul USR propune interzicerea sălilor de jocuri

spot_img

Deputatul USR Tudor Pop a inițiat un proiect de lege care vizează să restricționeze accesul la sălile de jocuri de noroc în România. Acesta a declarat că statul român este slab și că mulți oameni vulnerabili sunt lăsați în mâinile operatorilor de jocuri de noroc, care au profituri de miliarde de lei.

Proiectul prevede ca sălile de jocuri să nu poată funcționa în clădiri rezidențiale sau la parterul blocurilor și nici în locații care se află la mai puțin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc. De asemenea, în vederea diminuării prezenței sălilor de jocuri în mediul rural, proiectul interzice funcționarea acestora în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori.

Deputatul a explicat că obiectivul acestui proiect de lege este de a face sălile de jocuri de noroc mai puțin accesibile, de a le scoate din zonele rurale și de la parterul blocurilor, precum și de a le elimina din mentalul colectiv.

Proiectul USR vine să completeze Ordonanța de Urgență nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc prin introducerea unor noi criterii pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc.

Multe țări din Europa și din lumea întreagă, precum Regatul Unit, Australia, Statele Unite și Canada, au implementat deja reglementări stricte cu privire la sălile de jocuri de noroc, în încercarea de a proteja cetățenii și de a preveni problemele sociale și de sănătate publică asociate cu dependența de jocurile de noroc.

De exemplu, în Regatul Unit, autoritățile locale au puterea de a refuza cererile de licențiere pentru săli de jocuri de noroc în cazul în care există preocupări legate de impactul acestora asupra comunității locale.

În plus, operatorii de jocuri de noroc sunt obligați să se supună unor proceduri de verificare a identității și a vârstei clienților, iar reclamele pentru jocurile de noroc sunt stricte reglementate.

Putem vedea că există soluții viabile și eficiente care pot fi implementate pentru a aborda problemele legate de sălile de jocuri de noroc – România ar putea lua în considerare adoptarea unor astfel de reglementări similare celor din alte țări, pentru a proteja cetățenii și a preveni impactul negativ al jocurilor de noroc asupra comunității.

Redactor: Paul Păunescu

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img