Fondatorul FTX, acuzat de mituirea unui oficial chinez pentru a-și recupera criptomonedele

spot_img

Sam Bankman-Fried, fondatorul firmei de criptomonede FTX, se confruntă cu noi acuzații. El este acuzat că a mituit cel puțin un oficial din China, în încercarea de a obține acces la conturile înghețate de autoritățile chineze.

Potrivit autorităților americane, antreprenorul a autorizat o mită de „cel puțin 40 de milioane de dolari” și a pledat nevinovat. Anchetatorii au descoperit că respectivele conturi înghețate conțineau aproximativ 1 miliard de dolari în criptomonede, care aparțineau firmei sale de tranzacționare, Alameda. În urma acestei mituiri, conturile au fost eliberate și criptomonedele au fost mutate într-un cont privat.

Aceste acuzații se adaugă cazului de fraudă pe care autoritățile americane l-au dezvăluit anul trecut, după prăbușirea FTX. Potrivit acestora, Bankman-Fried a comis „una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA”. După falimentul FTX, multe persoane au rămas cu fondurile blocate. Bankman-Fried a fost arestat în Bahamas, iar acum este în arest la domiciliu în casa părinților săi din California, așteptând procesul.

În ciuda acestor acuzații, Sam Bankman-Fried a devenit un nume important în lumea criptomonedelor. Fondatorul FTX este cunoscut pentru activismul său și pentru că a donat milioane de dolari pentru campaniile politice din Statele Unite, în special cele legate de combaterea schimbărilor climatice. FTX a încheiat parteneriate cu o serie de companii și evenimente, inclusiv Liga Națională de Baschet, Universitatea din Miami și sponsorizarea echipei de Formula 1 McLaren.

În urma acestor noi acuzații, se așteaptă ca FTX să întâmpine dificultăți în continuare. Este încă neclar cum vor fi afectați clienții sau partenerii companiei, dar este posibil ca acestea să continue să își piardă încrederea în aceasta. De asemenea, aceste acuzații reprezintă o îngrijorare majoră pentru industria criptomonedelor și demonstrează necesitatea unor reglementări clare și puternice în acest domeniu.

Redactor: Paul Păunescu

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img