America înterzice platforma Tiktok

spot_img

Statul Montana a adoptat un proiect de lege care interzice TikTok-ul. Dacă proiectul de lege, cunoscut sub numele de SB 419, va fi semnat de guvernatorul statului, aplicația nu va mai putea fi descărcată din magazinele de aplicații mobile din Montana. Încălcarea interdicției ar atrage amenzi pentru TikTok, Apple și Google, operatorii magazinelor de aplicații mobile.

Potrivit Reuters, Camera din Montana a votat cu 54-43 în favoarea interdicției, iar proiectul de lege a fost trimis guvernatorului statului pentru a fi semnat. Un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului a declarat că guvernatorul va analiza cu atenție proiectul de lege.

TikTok a emis o declarație în care afirmă că va continua să lupte pentru utilizatorii și creatorii săi din Montana, a căror libertate de exprimare și mijloace de trai ar fi amenințate de această depășire a guvernului.

În ultima perioadă, TikTok, care este deținută de compania chineză de tehnologie ByteDance, se confruntă cu presiuni din partea unor parlamentari americani pentru interzicerea aplicației la nivel național, din cauza îngrijorărilor legate de posibila influență a guvernului chinez asupra platformei.

În luna martie, o comisie a Congresului l-a interogat pe directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să aibă acces la datele utilizatorilor sau să influențeze ceea ce văd americanii pe aplicație. TikTok a negat în repetate rânduri că a împărtășit vreodată date cu guvernul chinez și a declarat că firma nu ar face acest lucru dacă i s-ar cere acest lucru.

TikTok lucrează la un proiect numit Project Texas, care ar crea o entitate de sine stătătoare pentru a stoca datele utilizatorilor americani în SUA pe serverele operate de compania americană de tehnologie Oracle, fapt ceea ce ar putea salva situația.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img