Ministerul Dezvoltării a fost atacat cibernetic

spot_img

Site-ul web al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România a fost ținta unui atac cibernetic, au anunțat reprezentanții instituției.

Incidentul a fost imediat raportat și specialiștii lucrează deja la remedierea problemelor tehnice apărute și la investigarea cauzelor incidentului, în colaborare cu autoritățile responsabile cu securitatea cibernetică.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, nicio informație publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost afectată sau pierdută în urma atacului cibernetic. Cu toate acestea, site-ul a fost închis temporar pentru a permite specialiștilor să investigheze incidentul și să ia măsurile necesare pentru a se asigura că acesta nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică.

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării au subliniat că prioritatea instituției este soluționarea cu succes și cât mai rapidă a incidentului pentru a se asigura că site-ul web poate fi din nou utilizat fără riscuri de securitate cibernetică de către toți utilizatorii.

După finalizarea verificărilor de specialitate, site-ul www.mdlpa.ro va fi din nou disponibil tuturor utilizatorilor.

Atacurile cibernetice asupra instituțiilor guvernamentale sunt din ce în ce mai frecvente, iar autoritățile din întreaga lume își intensifică eforturile pentru a proteja infrastructura digitală a statului împotriva astfel de atacuri.

În România, autoritățile responsabile cu securitatea cibernetică au sporit eforturile de prevenire a atacurilor și de protejare a instituțiilor guvernamentale împotriva riscurilor cibernetice.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img