Klaus Iohannis: Forțele Terestre române, vitale pentru securitatea națională

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța Forțelor Terestre române în asigurarea securității țării și a Flancului Estic al NATO, în contextul războiului din Ucraina și al crizei de securitate din Europa generată de agresiunea Federației Ruse.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, Iohannis a adus un omagiu militarilor români care au servit sau servesc cu dăruire sub drapelele de luptă ale unităților Forțelor Terestre, în țară sau în misiuni în afara teritoriului României.

Președintele a subliniat profesionalismul și relevanța Forțelor Terestre în timpul misiunilor executate în țară și în teatrele de operații – totul în amintirea celor care și-au sacrificat viața în slujba patriei.

Forțele Terestre române sunt o componentă modernă a Armatei României, cu un rol determinant în garantarea suveranității, independenței și unității statului, a integrității teritoriale a țării și a democrației constituționale.

Iohannis a subliniat că înzestrarea Armatei României cu noi tipuri de armament și echipamente constituie o prioritate pentru perioada următoare, iar alocarea, începând cu acest an, a 2,5% din PIB pentru Apărare oferă premisele ca aceste obiective să fie atinse rapid.

Potrivit președintelui, Forțele Terestre române, împreună cu celelalte componente ale Armatei României, au o contribuție importantă la întărirea posturii de descurajare și apărare a NATO la nivel regional.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img