Caniculă și ninsori neobișnuite? – Vești alarmante pentru clima continentului european

spot_img

Vremea extremă face ravagii în Europa, iar ultimele zile ale lunii aprilie aduc vești alarmante din diferite zone ale continentului – Spania se confruntă cu un val de caniculă, Scoția și Țara Galilor se pregătesc să întâmpine ninsori neobișnuite pentru această perioadă a anului.

Meteorologii britanici au anunțat că temperaturile din Țara Galilor și Scoția vor scădea drastic, până la 0 grade Celsius, iar în unele zone se așteaptă să ningă luni.

Această vreme severă a generat mai multe avertismente de inundații emise de Agenția de Mediu în Anglia. În alte părți ale Regatului britanic, vor fi ploi abundente, avertizează specialiștii.

În același timp, Spania se confruntă cu un val de căldură fără precedent pentru luna aprilie. Meteorologii prognozează temperaturi de până la 40 de grade Celsius, ceea ce ar putea duce la cel mai călduros aprilie înregistrat vreodată în această țară.

De altfel, de miercuri până vineri, sunt așteptate temperaturi record, care ar putea atinge valorile înregistrate în mod normal în luna iulie.

Aceste fenomene meteorologice extrem de diferite, care au loc în aceeași perioadă, demonstrează cât de neobișnuit poate fi vremea în Europa.

Chiar și în timpurile moderne, oamenii rămân vulnerabili la efectele neașteptate ale condițiilor meteorologice. Prin urmare, este important să fim pregătiți pentru schimbările rapide și să fim conștienți de riscurile asociate cu vremea extremă.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img