Președintele Biden dă vina pe republicani pentru o potențială criză economică?

spot_img

Președintele Joseph Biden acuză republicaniiîncearcă să creeze o criză economică prin amânarea deciziei de suplimentare a pragului datoriei suverane.

Biden îi acuză pe politicienii republicani apropiați de fostul președinte Donald Trump că impun „reduceri bugetare drastice”, ceea ce ar putea duce la o criză fabricată.

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizatStatele Unite riscă să intre în incapacitate de plată în cazul în care Congresul nu aprobă creșterea plafonului datoriei suverane. Intrarea în incapacitate de plată „s-ar putea produce pe 1 iunie”, a avertizat Yellen.

Biden va sublinia că acțiunile de evitare a intrării în incapacitate de plată trebuie adoptate imediat de către Congres, fără condiții.

În timp ce McCarthy a propus suplimentarea cu 1.500 de miliarde de dolari a pragului datoriei suverane, el a condiționat planul de reducerea cheltuielilor bugetare, iar Biden nu este de acord cu nicio condiție formulată de liderii republicani din Congres.

Statele Unite au atins din ianuarie plafonul de îndatorare suverană fixat la 31.400 de miliarde de dolari, dar Departamentul Trezoreriei a continuat efectuarea plăților prin acțiuni excepționale de gestionare a resurselor existente și a cheltuielilor.

În aceste condiții, este crucial ca politicienii să ajungă la un acord pentru a evita o criză a datoriei suverane care ar putea avea efecte negative asupra economiei și a vieții oamenilor din Statele Unite și din întreaga lume.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img