Accident la Petromidia: Un angajat a murit și altul a fost grav rănit

spot_img

Sâmbătă, 13 Mai, Rompetrol Rafinare a emis prima reacție oficială în urma accidentului tragic care a avut loc la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldându-se cu decesul unui angajat și rănirea gravă a unuia.

Cei doi lucrători se aflau în timpul unor manevre uzuale de lucru, în procesul de preparare a stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri, când a avut loc incidentul nefericit.

Conform comunicatului emis de Rompetrol Rafinare, tragedia s-a petrecut în zona petrochimiei de pe platforma Petromidia Năvodari, la instalația de polipropilenă.

Echipele de intervenție, atât cele private, cât și cele publice, au intervenit imediat la fața locului și au depus toate eforturile posibile pentru a stabiliza și salva viața celor doi lucrători.

În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, unul dintre angajați a fost transportat la Spitalul Județean Constanța, iar pentru celălalt a fost declarat decesul.

Reprezentanții Rompetrol Rafinare au transmis condoleanțe familiilor celor doi angajați și au promis că vor oferi întregul sprijin necesar în această perioadă dificilă.

Compania a demarat deja o investigație internă pentru a identifica cauzele care au dus la producerea accidentului.

Totodată, se află în strânsă colaborare cu autoritățile competente pentru a aduce claritate cu privire la circumstanțele tragediei.

Poliția orașului Năvodari a fost contactată cu privire la acest accident de muncă de la Rafinăria Petromidia și a declanșat o anchetă în acest sens.

Primele informații indică faptul că cei doi angajați ar fi căzut într-un rezervor de azot. În prezent, cercetările la fața locului sunt în desfășurare, iar autoritățile încearcă să stabilească toate detaliile legate de incident.

Ambulanța Constanța a confirmat că un bărbat a decedat în urma căderii sale în bazinul cu azot de la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

A doua victimă, o femeie, a fost transportată la spital în stare de inconștiență.

Această tragedie de la Rafinăria Petromidia Năvodari a adus un profund regret și a atras atenția asupra importanței respectării regulilor de securitate în mediul de lucru industrial.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img