Evaluarea Națională a fost amânată, confirmă Monitorul Oficial și Ministerul Educației

spot_img

Ministerul Educației a anunțat recent că Evaluarea Națională la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a din anul școlar 2022-2023 a fost amânată, conform unui nou ordin de ministru.

Anuntul Ministerului Educatiei: https://www.edu.ro/informare_modificare_calendar_ENVI

Potrivit deciziei ministeriale, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a se va desfășura în zilele de 12 iunie pentru proba de Limbă și comunicare și respectiv 13 iunie pentru proba de Matematică și științe ale naturii.

Aceste date diferă de cele anunțate anterior, când se plănuia ca examenul să aibă loc în zilele de 30 mai pentru proba de Limbă și comunicare și 31 mai pentru proba de Matematică și științe ale naturii.

Amânarea Evaluării Naționale a generat reacții mixte din partea oamenilor.

Unii părinți și elevi se arată îngrijorați în privința impactului asupra planificării și pregătirii pentru examen, având în vedere că aceasta le-a modificat calendarul și a redus timpul disponibil pentru pregătire.

TotalSurvey Advertisement

Decizia Ministerului Educației de a amâna Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022-2023 a fost oficializată prin noul ordin de ministru trimis spre publicare în Monitorul Oficial. 

Efectele acestei decizii asupra pregătirii și stării de spirit a părinților și elevilor au generat reacții diferite în rândul comunității educaționale.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img