Dosarul „Medusa”: Opt persoane, trimise în judecată în cel mai mare caz de trafic de droguri din școli

spot_img

Dosarul „Medusa” a ajuns în atenția publicului, reprezentând cel mai amplu caz de trafic de droguri din școli.

Opt persoane au fost trimise în judecată în acest caz, iar trei dintre acestea au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției. Acțiunile procurorilor DIICOT au dezvăluit un grup infracțional organizat, care opera în scopul comercializării de droguri de risc și mare risc către tineri și adolescenți.

O anchetă extinsă și acțiuni coordonate

Operațiunea „Medusa” a implicat investigarea unui grup infracțional organizat, inițiat și constituit în luna mai 2022 de către trei dintre inculpați.

Ulterior, și-au alăturat grupului și ceilalți inculpați, printre care și un minor în vârstă de 15 ani la momentul inițierii grupului. Acțiunile acestora au fost atent planificate și coordonate, având ca scop aderarea la grup, comercializarea și aprovizionarea cu droguri de risc și mare risc către consumatorii tineri și foarte tineri.

Total Survey Advertisement

Comercializarea drogurilor și tranzacțiile cu cryptomonedă

Procurorii DIICOT au dezvăluit că inculpații acționau în mai multe direcții, având roluri de comandă și execuție. Validarea și integrarea noilor membri în grup, coordonarea vânzărilor către consumatori, precum și aprovizionarea și comercializarea drogurilor erau elemente cheie ale activităților infracționale.

De asemenea, investigațiile financiare au scos la iveală tranzacțiile cu cryptomonede efectuate de către unii dintre inculpați, dezvăluind astfel o latură complexă a operațiunilor lor ilegale.

Cerința de confiscare și costurile judiciare

În urma perchezițiilor domiciliare, procurorii au solicitat confiscarea specială a cantităților de droguri ridicate, precum și a bunurilor folosite în activitățile infracționale, cum ar fi terminale mobile, grindere și cântare electronice.

De asemenea, au fost identificate sume de bani provenite din comercializarea drogurilor, iar procurorii doresc ca acestea să fie recuperate. În plus, inculpații ar putea fi obligați să acopere cheltuielile judiciare avansate de stat, în valoare de 60.000 de lei.

Dosarul „Medusa” reprezintă un moment important în lupta împotriva traficului de droguri în școli. Procurorii DIICOT au reușit să dezvăluie un grup infracțional organizat, care acționa cu precizie și coordonare pentru a comercializa droguri de risc și mare risc către tinerii și adolescenții vulnerabili.

Prin trimiterea în judecată a opt persoane și obținerea acordurilor de recunoaștere a vinovăției, autoritățile dovedesc hotărârea lor de a combate acest fenomen periculos. Se așteaptă ca procesul judiciar să aducă o soluție corectă și să sancționeze pe cei vinovați conform legii.

Citește mai mult!

Din partea celor de la Libertatea.ro, un articol excepțional ce include un interviu emoționant despre evoluția dosarului și consumului de substanțe din școlile din România, apasă aici.

În plus, un articol ce îmbină consumul substanțelor cu politica internă a statului Român, apasă aici.

Sursă: mediafax.ro , libertatea.ro 
Redactor: Paul Păunescu
spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img