Evaluarea ofensivei ucrainene în războiul cu Rusia – Analiză numerică a zilei 571

spot_img

Înaintare strategică înainte de îngheț

Ucraina a efectuat o sinteză strategică a contraofensivei sale la încheierea verii, anticipând o posibilă încetinire sau chiar o oprire a înaintării odată cu sosirea iernii.

Capacitatea crescută de apărare aeriană a Ucrainei

La data de 17 septembrie, forțele ucrainene au reușit să intercepteze și să neutralizeze 12 din cele 16 rachete și drone lansate de Rusia, majoritatea direcționate către regiunea sudică Odesa. Conform rapoartelor Forțelor Aeriene ucrainene, armamentul care nu a fost neutralizat a afectat regiuni agricole civile.

Impactul atacurilor asupra infrastructurii

Conform comunicatelor remise de Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, unele dintre rachetele care nu au fost interceptate au lovit o serie de infrastructuri agricole, incluzând un depozit de cereale din districtul Berezivka, fără a cauza victime.

Pierderile Rusiei în războiul cu Ucraina

De la începutul conflictului, Rusia a înregistrat un număr semnificativ de pierderi – 272.320 de soldați, dintre care 530 într-o singură zi. În plus, forțele rusești au pierdut numeroase echipamente și vehicule militare, printre care tancuri, vehicule blindate de luptă, vehicule de transport, rezervoare de combustibil, sisteme de artilerie și de apărare aeriană, avioane, elicoptere, drone și nave de război sau ambarcațiuni.

Efectele unui atac asupra rezervelor rusești de petrol

La începutul zilei de 17 septembrie, un depozit de petrol din sud-vestul Rusiei a fost afectat de un atac cu drone care a provocat un incendiu la un rezervor de combustibil. Andrei Klychko, guvernatorul regional, a confirmat că incendiul a fost stins și nu s-au înregistrat victime.

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img