Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, că absenţa preşedintelui Klaus Iohannis de la şedinţa Parlamentului dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, este o eroare politică majoră, afirmând că actualul şef de stat “nu a vrut o asumare”.

„Mi-e greu să găsesc o justificare neparticipării, o trec la categoria erori politice majore, pentru că erau acolo doi foşti preşedinţi, era Custodele Coroanei, care a onorat invitaţia la acest eveniment. (…) Semnificaţia prezenţei preşedintelui în Parlament la un moment istoric este majoră şi de acest lucru trebuia să ţină cont şi el şi consilierii. A fost cel puţin neinspirată decizia de a nu participa şi de a trimite Parlamentului un mesaj pe care Dragnea l-a expediat, aş spune, cu aroganţă, spunând <<pentru cei interesaţi găsiţi mesajul preşedintelui pe site-ul Camerei Deputaţilor>>”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu la B1 TV.

Traian Băsescu a afirmat că Iohannis „nu a vrut o asumare”.

„Oricum, în istorie va rămâne şi declaraţia adoptată de Parlament, care în ultimele două paragrafe explică faptul că Parlamentul României este deschis reunificării atunci când Moldova o va dori. Îmi este foarte greu să înţeleg de ce nu a venit preşedintele, practic, nu există o justificare, cu atât mai mult cu cât era cel care trebuia să dea şi linia oficială a Executivului României ca prim responsabil de politica externă. Probabil, zic eu, nu a vrut o asumare, să spui că nu vrei, pentru că nu toată lumea vrea unirea României cu Republica Moldova, să spui că nu vrei nu dădea bine la votanţi, să spui că vrei – probabil se gândeşte şi dânsul la fel ca mulţi oameni care cred că România poate acţiona numai cu aprobare”, a spus Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.