Accesul în Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, va fi gratuit, de 1 Mai, când începe, oficial, sezonul de vară, au transmis, miercuri, reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al CJ Hunedoara, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei poate fi vizitată din 1 Mai până în 30 septembrie 2018, zilnic, între orele 9.00 şi 20.00, preţul unui bilet fiind de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. De 1 Mai, însă, accesul va fi gratuit.

”În 1 Mai, accesul va fi gratuit la Sarmizegetusa Regia. Sezonul de vară la situl Sarmizegetusa Regia debutează cu o zi a porților deschise. Marți, toți vizitatorii care ajung la Sarmizegetusa Regia vor avea intrarea liberă și vor beneficia, gratuit, de ghidaj de specialitate în interiorul monumentului UNESCO. De la această dată, conform regulamentului, se modifică programul de vizitare a cetății dacice. Tarifele de vizitare rămân aceleași ca în anii trecuți. În Anul Centenar, Serviciul Public Administrare Monumente Istorice și Consiliul Județean Hunedoara vă invită să descoperiți cel mai spectaculos monument al civilizației dacice, să aflați lucruri noi și interesante despre strămoșii noștri daci, despre construcțiile excepționale pe care le-au lăsat în urmă, despre legendele și misterele care fac din Sarmizegetusa Regia un loc special”, se arată în comunicatul citat.

Consiliul Judeţean Hunedoara a preluat, în luna februarie 2013, de la Ministerul Culturii, patrimoniul Cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei, devenind astfel administratorul monumentului istoric protejat UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.