Președintele american Donald Trump ar putea să se întâlnească cu omologul său chinez, Xi Jinping, pentru semnarea unui acord intermediar privind condițiile relațiilor comerciale dintre cele două state, în decembrie, la Londra, conform unui oficial de la Casa Albă, citat de agenția Reuters.

Întâlnirea dintre cei doi șefi de stat, amânată ca urmare a anulării summitului din Chile de la mijlocul lunii septembrie, nu a fost anunțată în mod oficial de cei doi lideri. Conform unui oficial de la Casa Albă, aceasta ar putea avea loc după summitul NATO din perioada 3-4 decembrie. Conform declarațiilor acestuia, „se ia în considerare, dar nimic nu a fost decis”.

Încheierea acordului care să reglementeze războiul comercial dintre cele două economii globale a fost amânată, cu precădere, din cauza prelungirii procesului de negociere pentru identificarea celei mai bune formule care să răspundă necesităților și ambițiilor ambelor state.

Oficialul american, vorbind sub condiția anonimatului, a transmis că este încă posibil ca un consens privind înțelegerea „faza întâi”, menită să încheie războiul comercial, să nu fie obținut; cu toate acestea, un acord ar putea fi încheiat.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.