Administraţia Donald Trump a expulzat în secret doi diplomaţi chinezi suspectaţi că au pătruns în mod neautorizat într-o bază militară din statul american Virginia, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times.

Incidentul, care nu a fost dezvăluit, a avut loc la sfârşitul lunii septembrie într-o bază militară a Forţelor speciale americane din Norfolk, Virginia.

Doi angajaţi ai Ambasadei Chinei din SUA au pătruns în mod neautorizat cu un vehicul în baza militară americană, fiind urmăriţi şi blocaţi de personalul militar prezent. Autorităţile americane suspectează că unul dintre diplomaţi este agent chinez de spionaj.

În urma incidentului, Washingtonul i-a expulzat pe cei doi diplomaţi chinezi. Nici Statele Unite, nici China nu au anunţat public decizia de expulzare, dar, pe 16 octombrie, Departamentul de Stat american a anunţat restricţii stricte privind activităţile diplomaţilor chinezi, cerându-le să anunţe autorităţile despre orice deplasări pe teritoriul american, inclusiv pentru cele în scop de cercetare.

Este prima dată în peste 30 de ani când Statele Unite expulzează diplomaţi chinezi suspectaţi de spionaj.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.