Administrația Donald Trump a prezentat, luni, un proiect de buget care prevede alocarea a peste 500 de milioane de dolari pentru combaterea influenței maligne a Rusiei în Europa, Eurasia și Asia Centrală.

„Bugetul prevede alocarea a peste 500 de milioane de dolari ca asistența către Europa, Eurasia și Asia Centrală pentru: sporirea securității comune, protejarea integrității teritoriale a aliaților americani, sprijinirea eforturilor țărilor partenere în privința renunțării la echipamentele militare rusești, și să gestioneze deficiențele în mediul macroeconomic pe care Guvernul Rusiei încearcă să le exploateze, cum ar fi dependența de energie și de comerț”, se arată într-un document publicat de Casa Albă.

„Bugetul sporește pregătirea și letalitatea forțelor armate, acordând prioritate concurenței strategice cu China și Rusia”, se mai precizează în document.

Preşedintele SUA vrea majorarea cu 5% a fondurilor alocate apărării şi încă 8,6 miliarde de dolari pentru construirea controversatului zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.